суботу, 31 березня 2012 р.

Навчання: Конференція юридичного факультету "Актуальні проблеми державотворення в Україні"

30 квітня 2012 року на базі юридичного факультету Київського національного університету імені Тараса Шевченка відбулась міжнародна науково-практична конференція "Актуальні проблеми державотворення в Україні".

Не вдалось минулого року, вдалось цього року. Нарешті я взяв участь у "нашій" конференції. Дійсно, в "себе" в університеті атмосфера зовсім інакша від інших конференцій. 

Вирішивши провести дослідження у сфері цивільного права, я підготував доповідь, за чітким керівництво Рябоконя Євгена Олександровича, за що йому велика дяка. Пройшли ми і "не-зрозуміло-навіщо-зроблену-новелу", яку запровадили цього року на факультеті - обов'язковий попередній виступ на науковому гуртці. Після подання заявок на участь в конференції, усі чекали на 30 квітня.

І ось він, той момент очікування. В голові сумніви. Не зрозуміло чого. Що найцікавіше, - це те, що рішення про виступ на секції було прийнято об 11 годині вечора за день до конференції. Мабуть, сказалося забуття своїх тез та теми. Проте це не стало перешкодою.

Об 11 годині дня мала розпочатися робота підсекції 2 "Цивільне право". Керівниками секції були викладачі кафедри цивільного права - пан Кодинець та пан Первомайський. Допомагала їм Наталя Кліценко, без якої, мабуть, робота секції не була насичена тим спокоєм та дружністю. 

Перший доповідач трохи затягнув свою доповідь про сурогатне материнство, аж на 40 хвилин. Цікаво, що і друга доповідь стосувалася сурогатного материнства. В підсумку дівчата розділили між собою 2 та 3 місця, відповідно. 

Коли прийшла моя черга, ніяких переживань і помітно не було. Виступивши на свою тему щодо функціонування філій та представництв, я був змушений піти з конференції, тим самим пропустивши найцікавішу, як на мене, доповідь щодо "Anti counterfeiting trade agreement", - анти-піратський договір у сфері права інтелектуальної власності.

Загалом, я залишився задоволеним своїм першим "шевченківським" досвідом виступу на конференції.

Тому висловлюю свою подяку усім організаторам та бажаю їм більше наснаги для проведення конференції наступного року!

Немає коментарів:

Дописати коментар